Even geduld...

Succes verzekerd!

Door Carlijn Tempelaars

nov 01 2014

Ondernemen, Persoonlijk

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Naar de top! Aan Harvard studeren, 80 uur in de week werken, meerdere bedrijven runnen, allround (van Finance tot HR) zijn en tot aan die tijd vooral kennis op doen uit managementboeken over hoe je CEO kunt worden. Een aantal jaren geleden waren dit de componenten waaruit succes voor mij bestond.

Vrij oppervlakkig, als ik dit zo voor me zie. Waarschijnlijk was dat ook de reden waardoor ik een aantal weken geleden mijzelf besefte dat de definitie van succes, die ik tot voor kort had, voor mij behoorlijk is veranderd. Nu ik vandaag precies een jaar lang ‘besta’ (in de boeken van de KvK) is het een mooi moment om eens terug te kijken naar de momenten wanneer ik een succesgevoel ervoer. En ik ben tot mooie ontdekkingen gekomen.

 1. Bij jezelf blijven

Door vanuit mezelf te schrijven en open te zijn over mijn nieuwsgierigheid naar het vak en de verschillende organisatievormen waarin je het vak kunt uitoefenen heb ik online een bepaalde snaar weten te raken waardoor mensen nieuwsgierig werden naar mij. Het bijzondere daarvan vind ik, en dat is een mooie les voor mij, dat je helemaal niet het perfecte plaatje daarvoor op papier hoeft te hebben. Terugkijkend naar mijn beeld van succes kan ik concluderen dat dat plaatje, dat ik zojuist schetste, helemaal niet bij mij past. Word je daar dan gelukkig van?

 1. Erachter komen dat je ergens goed in bent

Door te doen kom je erachter waar je goed in bent. Daarvoor moet je wel verschillende dingen uit proberen. Omdat ik dit jaar de kans heb gekregen om mee te lopen en opdrachten uit te voeren met een bepaalde verantwoordelijkheid ben ik niet alleen bekender geraakt met het adviesvak maar met name ook met mijn eigen krachten en valkuilen. Terugkijkend naar mijn beeld van succes zie ik dat mijn krachten niet liggen daar waar ik dat voor ogen had. Zou ik daar dan gelukkig van zijn geworden?

 1. Via-via genoemd worden

Dit is wel een bijzonder punt. Misschien wel het punt waar, volgens mij iedereen, je enorm trots op kunt zijn. Dat je gebeld wordt en er wordt gezegd: “Ik heb goede verhalen over je gehoord, zou je het leuk vinden om eens te komen praten?” Je hoeft dan niet een alom bekende ‘naam’ te hebben door een CEO te zijn van een bedrijf, maar binnen een bepaald netwerk geroemd worden om je kwaliteiten. Je wordt gevraagd om wie je bent, niet om wat je bent. Daar word je toch gelukkig van?

 1. Een inspirerende werkomgeving

Het hebben van een leereffect, het liefst dagelijks in mijn werk, vind ik heel erg belangrijk. En dat kan alleen maar zodra je in een inspirerende werkomgeving werkt. Niet alleen qua gebouw, bureau, laptop, maar met name met je collega’s. Ik ben erachter gekomen dat ik heel veel collega’s heb. Op heel veel verschillende vlakken. Allen bieden ze mij reflectie, feedback en kansen. Ze houden mij scherp en ze inspireren mij enorm. Ondanks dat ik niet kan beoordelen of het plaatje, waarin ik mijzelf zag, mij wel of niet een inspirerende werkomgeving zou kunnen bieden ben ik heel erg blij in de omgeving waar ik nu in zit. En daar word ik gelukkig van!

Succesvol zijn hangt samen met een geluksgevoel, kan ik concluderen. Het zijn van jezelf, het kennen van jezelf en deelnemen aan/in een stevig en inspirerend netwerk zijn voor mij hele belangrijke dingen. Een belangrijke toevoeging daaraan vind ik wel dat je ook continue uitgedaagd moet blijven. Het oprekken van mijn comfort zone en het gevoel dat ik iedere dag leer zijn voor mij hele belangrijke aspecten. Scherp blijven op jezelf, op je ontwikkeling en de (veranderende) omgeving vormen voor mij het fundament van succes.

Reacties 2

 • Jeroen Rietveld 1 december, 2014 at 11:25

  Mooi artikel over succes en geluk Carlijn! Twee dingen die qua volgorde regelmatig door elkaar gehaald worden. Lees hier een blogje dat ik er ooit over schreef: http://wp.me/p2eTnG-Kq Ik wens je veel geluk en succes!

  Beantwoorden
  • Carlijn Tempelaars 1 december, 2014 at 13:33

   Leuk Jeroen, heb ‘m zojuist gelezen. Interessant onderwerp vind ik het! Dank voor je reactie 🙂

   Beantwoorden

Plaats om te Antwoorden

MENU