Even geduld...

Over Carlijn

Mijn fascinatie

dat zijn organisaties

En een organisatie is niets meer of minder dan een groep mensen die samen iets willen bereiken. In dat organiseren draven we soms een beetje door. Mensen verliezen elkaar uit het oog, er is meer focus op bij- dan op de hoofdzaken, er ontstaat ruis op de lijn of er is een overdaad aan regels en activiteiten waarvan niet meer helder is waar ze toe dienen. En wat er ook gebeurt: wat er wél goed gaat, daar wordt geen aandacht meer aan besteed. Wanneer je zelf middenin zo’n organisatie staat is het best lastig om hoofd- en bijzaken te onderscheiden, of te kijken hoe je kunt ontwarren / vereenvoudigen. Op dat soort momenten kan het nuttig zijn om contact met mij op te nemen.

Mijn achtergrond

is bedrijfs- en veranderkundig

Ik ben afgestudeerd als bedrijfskundige. Aan de VU in Amsterdam heb ik de master Strategy & Organization afgerond. In de jaren daarna ben ik mij verder gaan verdiepen in groepsdynamica en veranderkunde. Zo heb ik o.a. het intensieve professionaliseringsprogramma gevolgd bij IOD (international association for  organisational and social development). De opleiding ‘Denkadviseren’ van Edu Feltmann heeft mij handen en voeten gegeven om ook het taalkundige perspectief te integreren in mijn werkwijze. Het lijkt namelijk zo vanzelfsprekend dat we in organisaties elkaars taal begrijpen. Niets is minder waar.

Waar ik voor sta

is zorgvuldig handelen

Ik geloof erin om vanuit verwondering en met aandacht te werken. Om met oprechte nieuwsgierigheid naar elkaars perspectieven samen een probleem te onderzoeken. Als externe, en vanuit mijn rol als adviseur, vind ik zorgvuldigheid een heel belangrijk uitgangspunt. Goed luisteren, open waarnemen, werken vanuit een diagnose en handelen met respect voor iedereen die werkt in de context van het vraagstuk.

Naast mijn werk als organisatieadviseur ben ik ook docent. Zo heb ik de module ‘veranderdynamiek’ in de bedrijskundige masteropleidingen van Avans+ opgezet en een aantal jaren verzorgd. Momenteel verzorg ik, samen met een tweetal collega’s, de workshop Adviseren bij Sioo. Deze workshop kan ook in-company worden verzorgd. Een van de basisbeginselen van deze workshop is: Adviseren is een vak. En dat is een van mijn professionele overtuigingen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

video
play-sharp-fill
MENU