Even geduld...

Ik ging op reis en ik heb geleerd…

Door Carlijn Tempelaars

jul 13 2014

Ondernemen, Persoonlijk

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Vorige week gaf ik mijn eerste social media workshop. Ik schijn daar goed in te zijn, in social media. En als je dan gevraagd wordt om zoiets te doen, dan ga je bij jezelf te rade: Ben ik daar dan goed in? Waarom zouden mensen denken dat ik dat kan? En een logische vervolgvraag bij mij was: Wat heb ik eigenlijk bereikt via social media? En dat bood mij de basis van een reflectieverslag op het afgelopen jaar. Ik heb een bizar jaar achter de rug. Heb ontzettend veel mensen ontmoet en (online) gesproken en ben door ontzettend veel mensen geïnspireerd geraakt. En daar wil ik graag even bij stil staan.

Het begon allemaal toen ik twitter wat meer ging gebruiken. Nadat ik een leuk artikel in een facility management magazine over een managementboekenclubje had getweet kreeg ik een berichtje van Yolanda: “Zullen we zo’n clubje opzetten in #010?” Leek mij natuurlijk hartstikke leuk! En zo kwam ik in contact met Yolanda en hebben we nu een clubje waarmee we iedere twee maanden een avond besteden aan een managementboek.

 

1

Yolanda was ook degene die mij meteen in oktober benaderde naar aanleiding van deze tweet:

2

En zo kwam ik terecht bij Leaders Online, het bedrijf van Yolanda van Heese en Lilian Bezemer. Zij vroegen of ik hen met enige regelmaat wilde ondersteunen. Door hen ben ik naar de KVK gestapt en ben ik mijn bedrijfje gestart. Leaders Online is een ontzettend leuk bedrijf dat opereert op het snijvlak van leiderschap (van nu en de toekomst) en social media. In september komt hun eerste boek uit, voor leiders die bij willen blijven. En het leuke is: daar heb ik ook een kleine bijdrage aan geleverd! We werken nog steeds samen, met heel veel plezier, en gaan die samenwerking komende tijd vrolijk doorzetten.

Toen ik bij de KVK vandaan kwam dacht ik: kan ik hier niet meer van maken? En zo kreeg ik het plan om een website te bouwen. Ondanks dat WordPress een eenvoudig programma is voor het maken van een website had ik daar toch wat hulp bij nodig. En daar was Marca, die mij een workshop WordPress voor beginners aanbood. Na een leerzame middag in Monnickendam stond mijn website klaar om gevuld te worden. Dank Marca!

3

Maar goed, aan een website alleen had ik niet zoveel. Wat kun je nou concreet aanbieden aan bedrijven? Een vraag die ik erg lastig te beantwoorden vond (en eigenlijk nog steeds vind). Vandaar dat ik mijn inspiratie ben gaan delen op deze website en dat ik gestart ben met een blog. Via deze wijze kwam ik met verschillende mensen in contact, allereerst met Richard van der Lee. Richard nodigde mij uit om te komen bloggen op de website Century of Talent. Daar heb ik mijn eerste blog, onder begeleiding van Richard, geschreven: Is jouw organisatie al Z-proof?:

4

Daarnaast heb ik samen met Richard meegedacht over de volgende fase van Century of Talent als website en als community. Inmiddels heeft Century of Talent een nieuwe website en zijn we, samen met een mooi kernteam, bezig met leuke plannen voor na de zomer!

Aan het begin van 2014 zag ik het volgende bericht voorbij komen op Twitter. Dat sprak mij, zoals je ziet, enorm aan.

5

Wat geweldig als je als bedrijf zo’n tweet verstuurd en zo’n boodschap verspreid. Op deze manier kwam ik dus in contact met Strategiemakers. Zij bieden versnelling met de scherpte van traditionele strategieconsulting en de oplossingskracht van designers. #nieuwdenken #samendoen. Dit is denk ik de beste beschrijving op hun website. Versnellen, strategie, consultancy, oplossing, samen doen, nieuw denken. Het is een mooie opsomming van begrippen die passen in hun eigen strategie en visie. Vanaf januari 2014 zijn we in contact gekomen en hebben we verschillende keren van gedachten gewisseld. Vanaf juni 2014 mag ik samen met hen het nieuwe denken toepassen bij een klant, een zeer mooie ervaring voor mij. Op naar meer mooie dingen, Ferry & Pascal!

Ineens kreeg ik een DM van Marloes van der Werf, ik denk ergens in januari:

6

Marloes heeft mij gebeld en we hebben meteen een afspraak gemaakt. Sindsdien spreken we elkaar zeer regelmatig. Zij is voor mij een enorme inspiratiebron en ik heb dit jaar veel van haar geleerd. Dat komt mede door de manier waarop zij haar werk organiseert en haar kijk op organisaties en het vak van de organisatieadviseur. Marloes heeft haar netwerk letterlijk opengesteld voor mij en daardoor ben ik met inspirerende mensen in aanraking gekomen.
7

En daarnaast heb ik ook veel aan Marloes te danken. Zo ben ik bijvoorbeeld lid geworden, en betrokken geraakt, bij de Orde van Organisatiekundigen en –adviseurs (OOA). Komend jaar ga ik een bijdrage leveren aan het werven van nieuwe, jonge, organisatieadviseurs!

“Help me even herinneren dat ik je in contact breng met…” (een typische uitspraak van Marloes) En op de puntjes hebben al heel wat namen gestaan. Waaronder die van Theo Hermsen.

8

Theo is zelfstandig organisatieadviseur en nauw betrokken bij de Ooa. Hij heeft net als Marloes ook een inspirerende werking op mij. Ons eerste contact was via de Gastredactie van het blad Management & Consulting, en nadat we elkaar één op één hadden gesproken hebben we een afspraak gemaakt: “Wij gaan samenwerken”. Wanneer dat moment gaat komen weten we nog niet, maar we zijn er beide van overtuigd dat dat nog eens gaat gebeuren.

Ondertussen heeft Theo mij betrokken bij een mooi veranderevenement: Maak Het Mee – 19 en 20 september. Dit evenement ondersteun ik op gebied van o.a. social media. Hierdoor heb ik ook al mooie gesprekken gehad met verschillende ‘meemakers’, mensen die via cocreatie het programma mee vorm geven.

Het doel van dit jaar was voor mij om beetje bij beetje erachter te komen bij wat voor soort organisatie ik zou willen starten na mijn master. Een groot organisatieadviesbureau heeft mij altijd aangetrokken en vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een stage. KPMG heeft mij deze mogelijkheid geboden. Ik heb gesolliciteerd op de vacature “Innovatie & Ondernemen” en ben in het top innovatieteam van KPMG terecht gekomen. Ik heb in vier maanden tijd onwijs veel geleerd van o.a. Daniël Horn en Ernst Keyzer op gebied van: innovatie, start-ups, consultancy, technologie en het ondernemen binnen een grote onderneming als KPMG. Dank voor deze hele mooie ervaring! #KPMGest

9

Naar aanleiding van onderstaande tweet ben ik met Peter Roemeling in contact gekomen:

10

Via skype heb ik Peter de essentie van Pinterest uitgelegd en daardoor zijn we elkaar nauw blijven volgen op Twitter. En zodoende heb ik het 100% Online Carriéreboost Traject van Peter mogen volgen.

11

Het was voor mij een perfect moment om eens, samen met een coach, te kijken naar mijn loopbaan en mijn drijfveren. Heel waardevol voor mij, waar ik met veel plezier een blog over heb geschreven: Persoonlijke vrijheid door 100% online carriereboost!

Dank Peter voor deze mooie mogelijkheid en ook voor de mogelijkheid om nog eens terug te komen op de dingen die wij toen hebben besproken.

In maart kreeg ik een mailtje van Hugo-Jan Ruts. Hij had mijn website gezien en vroeg zich af of ik open stond om hem met enige regelmaat te ondersteunen. Hugo-Jan is initiatiefnemer van de website ZiPconomy, dé website voor zelfstandige interim professionals. Na een leuke kennismaking in Leiden is onze samenwerking ontstaan en hebben we wekelijks contact. Zo organiseren we samen bijvoorbeeld de ZiPconomy Scriptieprijs. Deze prijs wordt in november uitgereikt en tot 1 september kun je je nog opgeven. Ik kijk er naar uit om de komende tijd samen met Hugo-Jan hieraan te werken!

Ik kan deze opsomming nog veel uitgebreider maken. Maar ik ga toch naar een afronding toe. De volgende mensen wil ik ook graag nog bedanken. Johan Berends, op dat ons medezeggenschapsplan nog van de grond mag komen.

12

Bregje Spijkerman, dank voor de inspiratie tot dusver en ik ben ervan overtuigd dat we nog iets voor elkaar kunnen gaan betekenen.

Het Ontwikkelaarsgilde, Leon Haver: tot bij de volgende inspiratiesessie!

13

Maurice van Rooijen (jonge geesten), hartelijk dank voor een super inspirerend JG-diner afgelopen week. Ik hoop komend jaar nog meer van dit soort ontmoetingen met jou, en andere Jonge Geesten, te hebben.

14

Jeanine Jansen, dank voor het schrijven van het blog over het creëren van je ideale baan en ook dank voor je positieve energie en vertrouwen.

15

Dragan Kalkan, we gaan elkaar ontmoeten in september. Dank voor je inspirerende gesprek en je motiverende woorden.

16

Tot slot: Komend jaar ga ik nog een laatste jaar studeren. Hopelijk ben ik over een jaar klaar met mijn master Strategy & Organization. Voor mij is dan het moment om echt te gaan starten met werken. Ondanks dat ik komend jaar een (klein) stapje terug moet doen hoop ik met iedereen contact te kunnen onderhouden en waar ik kan hoop ik ook wat terug te kunnen doen.

Ik zou graag een virtuele toost willen uitbrengen op een hele mooie zomer en een inspirerend vervolg van al deze mooie ontmoetingen!

17

Reacties 4

 • Richard van der Lee 13 juli, 2014 at 17:11

  Hoi Carlijn, leuke blog en ik kijk uit naar het vervolg van onze co-creatie. Geniet van de vakantie en tot snel 🙂 Richard van der Lee

  Beantwoorden
 • Merel Tempelaars 14 juli, 2014 at 22:09

  Ben erg trots op je Car! Een virtuele toast op het komende (school) jaar, dat het maar weer zo succesvol mag zijn!

  Beantwoorden
 • Anneloes Dimmendaal 17 juli, 2014 at 10:28

  Wat een jaar, wat een reis! Enorm veel bewondering voor hoe je werkelijk ALLES aanpakt! Op naar het volgende avontuur!

  Beantwoorden

Plaats om te Antwoorden

MENU