Even geduld...

Persoonlijke vrijheid door 100% Online Carrièreboost

Door Carlijn Tempelaars

apr 29 2014

Persoonlijk

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog op de agenda dus toen Peter Roemeling, coach bij De Zwerm Groep en medeoprichter van De Vrije Ruimte, voorstelde om zijn pas ingerichte 100% online Carrièreboosttraject te doorlopen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Dit jaar is voor mijzelf een bijzonder jaar, waarin ik één vraag centraal heb gezet: “Welke aspecten vind ik belangrijk in mijn toekomstige werk?” Inzicht in mijn gedragsstijlen en drijfveren hebben mij een stap dichter bij het beantwoorden van deze vraag gebracht.

Vrijheid

De aanpak van Peter Roemeling is sterk vormgegeven volgens zijn persoonlijke filosofie:

Vrijheid betekent voor mij weten wie je bent, weten wat je wilt, en het dan ook daadwerkelijk doen in balans met de wereld om je heen

Het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het maken van de juiste keuzes zijn hierbij van belang. Dit komt duidelijk terug in het Carrièreboosttraject.

Persoonlijke inzichten

Naar aanleiding van het online traject, ondersteunt met een gedragsstijlen- & drijfverenprofiel en bovenal de vier coachgesprekken die ik met Peter heb gevoerd, ben ik tot hele leuke inzichten gekomen die ik graag wil delen:

  •   Ik heb een sterk ondernemend profiel dat ook zeer geschikt is voor projectmanagement;
  •   Ik ben zeer mensgericht in mijn gedrag, en heb een individualistische en zakelijke drijfveer;
  •   Ik weet duidelijk wat ik wel en niet wil (drijfveren), maar mensen kunnen dit in eerste instantie niet direct aan mij merken (gedragsstijl);
  •   Ik ben gericht op efficiency waarbij ik waarde hecht aan de balans input/output. Daarnaast houd ik graag de touwtjes zelf in handen;
  •   Door mijn mensgerichte houding (gedragsstijl) en mijn sterke zakelijke drijfveer heb ik de juiste masterkeuze kunnen maken. Een bedrijfskundige master past dan beter dan een sociaalwetenschappelijke master, een zeer belangrijk inzicht voor mijzelf.

Waardevol traject

Ik heb het traject als zeer waardevol en plezierig ervaren. Peter geeft inzicht in de theorie van de modellen die worden gebruikt en stelt de juiste vragen. Naast het gedragsstijlen- en drijfverenprofiel loop je ook samen door je curriculum vitae heen. Dit geeft verrassende inzichten en laat je bewust nadenken over de keuzes die je hebt gemaakt. Je merkt dat je gedurende het traject ook buiten de gesprekken om meer nadenkt over je gedragsstijlen en drijfveren. Je hebt dan de mogelijkheid om in het systeem je aantekeningen te maken, waar Peter op zijn beurt weer op kan reageren.
Het online loopbaantraject wordt gefaciliteerd door Coachi, een coaching systeem waar je in jouw eigen online omgeving je rapporten kunt inzien en de interactie kunt aangaan met je coach. Je vindt hier ook onderbouwingen van de modellen die Peter gebruikt. De stappen staan in dit systeem duidelijk uitgelegd waardoor je precies weet wat je de volgende afspraak met Peter gaat bespreken.

Aanrader

Het is dan ook een echte aanrader om het online carrièreboost traject te volgen wanneer je voor een carrière keuze staat. Doordat je dit traject online volgt is het ook makkelijk in te passen in je agenda. Het heeft mij ook doen realiseren hoe belangrijk het is om wekelijks even kort stil te staan bij de keuzes die je hebt gemaakt en het doel wat je daarmee voor ogen hebt. Dus dit voornemen plak ik tussen de andere punten die ik begin dit jaar heb opgesteld. Doe je mee?

Reacties 1

Plaats om te Antwoorden

MENU