Even geduld...

Hoe ik een brief schreef aan Neelie Kroes en wat het mij bracht

Door Carlijn Tempelaars

mei 14 2016

Ondernemen, Persoonlijk, Strategie | Innovatie

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Een jaar geleden was ik ontzettend druk met het onderzoeken van de samenwerkingen tussen incubators en corporates. Ik heb interviews afgenomen bij Philips, KLM, Shell, KPMG, USG People, ABN Amro en bij Rockstart, StartupBootcamp HighTech XL, Yes!Delft, UtrechtInc., Kennispark Twente, Rotterdam Internet Valley en het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Een super mooi rijtje namen waar ik stuk voor stuk leuke gesprekken mee heb gevoerd. De resultaten van mijn onderzoek heb ik gebundeld in een scriptie die uiteindelijk met een 7,5 is beoordeeld. Daarnaast heb ik achtergrond informatie en extra interviews gepresenteerd in een online magazine: corpinc.strategiemakers.nl.

Maar altijd, na het schrijven van zo’n onderzoek, vraag je je af wat er nu uiteindelijk mee kan worden gedaan. Ik besloot mijn resultaten te vertalen naar relevante inzichten voor StartupDelta, een initiatief van de overheid om het start-up ecosysteem te bundelen en met elkaar te verbinden om uiteindelijk het gehele ecosysteem naar een hoger plan te trekken. Neelie Kroes is tot aan 1 juli ’16 special envoy van deze organisatie, een vrouw die ik al van jongs af aan enorm bewonder vanwege haar ondernemende en jonge geest en de enorme power die zij uitstraalt. Ik besloot dan ook om een digitale brief naar haar te schrijven en deze via Twitter aan te bieden.

tweet naar neelie

Ik kreeg al snel een reactie van Neelie terug.

tweet van neelie

En als klapper op de vuurpijl werd ik een paar weken later uitgenodigd om aan te schuiven bij een strategische sessie van StartupDelta. Ik mocht tijdens deze sessie inbrengen op welke manier ik dacht dat StartupDelta een bijdrage kon leveren aan de samenwerkingen tussen incubators en corporates. Dat was een hele mooie ervaring waarin ik zowel het team achter StartupDelta als Neelie Kroes zelf, heb mogen ontmoeten.

Plaats om te Antwoorden

MENU