Even geduld...

CorpInc. – Magazine over relatie corporates en incubators

Door Carlijn Tempelaars

aug 12 2015

Adviseren, Strategie | Innovatie

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

CorpincWelkom! Je hebt de weg gevonden naar mijn digitale magazine. Je zult hier achtergrondinformatie vinden dat betrekking heeft op het onderzoek dat ik heb gedaan voor mijn master thesis. Hopelijk lees je het met veel plezier.

Innovatie is hot. Start-ups zijn booming. Corporate innovatie een must. Met als gevolg dat incubators als paddenstoelen uit de grond schieten. Incubators worden opgezet vanuit een universiteit, private partij of een corporate. Alle vormen zijn zichtbaar. In de eerste twee type incubators zie je vaak dat corporates als partner acteren. Maar waarom? Wat zijn de redenen voor corporates en incubators om samen te werken? Op welke manier werken ze samen? Wat levert deze samenwerking hen op? En hoe ontwikkelen die partnerships zich?

De afgelopen maanden heb ik mij verdiept in die relatie tussen incubators en corporates in Nederland. Ter oriëntatie op dit onderwerp heb ik gesproken met Ruud Hendriks (StartupBootcamp & Innoleaps), Ruben Nieuwenhuis (StartupDelta & StartupAmsterdam) en Pim de Bokx (Dutch Incubator Association). Vervolgens heb ik 14 semi-gestructureerde interviews afgenomen bij zowel corporates als incubators.

Corpinc - Corporates

Uit de literatuur bleek dat het begrip ‘incubator’ op vele manieren kan worden geïnterpreteerd. In mijn onderzoek richt ik me op incubators die naast ruimte ook services en faciliteiten aanbieden aan start-ups. Aan alle incubators die betrokken zijn in mijn onderzoek, zijn commerciële partijen verbonden. Op die manier kon ik ook daadwerkelijk de relatie tussen incubators en commerciële partijen onderzoeken.

Corpinc - Incubators

Het doel van dit magazine is om alle betrokkenen en geïnteresseerden te informeren over mijn resultaten. Daarnaast deel ik graag extra achtergrond informatie over dit onderwerp, dat ik gedurende mijn onderzoek heb verzameld. Je vindt onder andere extra interviews, een blik op de toekomst, en natuurlijk kun je mijn scriptie downloaden! Deel het magazine en voel je vrij om erop te reageren via social media.

Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan mijn onderzoek en dit digitale magazine hartelijk danken. Bovenal kijk ik er naar uit om het gesprek aan te gaan over mijn bevindingen en om de kennis die ik heb opgedaan te verspreiden.

Veel leesplezier!

Plaats om te Antwoorden

MENU