Even geduld...

Inspiratiebronnen: Sharing is caring!

Door Carlijn Tempelaars

okt 04 2016

Adviseren, Persoonlijk, Strategie | Innovatie

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Laatst, op een verjaardag, kwam ik in gesprek met iemand die ik al een tijd niet meer had gesproken. Zij vroeg wat ik nu allemaal deed en we kregen een gesprek over mijn projecten en mijn manier van werken. Op een gegeven moment vroeg ze mij waar ik mijn inspiratie vandaan haalde. Een hele leuke vraag, en in mijn antwoord zat heel vaak het woordje ‘gewoon’. ‘Gewoon’, via Twitter, ‘gewoon’ via nieuwssites, ‘gewoon’ via mensen om me heen. En toen kwam ik op het idee om eens in de zoveel tijd mijn inspiratie weer eens te delen, zoals ik dat ook op mijn oude website deed. Want zelf vind ik niets leukers dan in andermans inspiratiebronnen te duiken! Sharing is …

Websites

Wekelijks ontvang ik de nieuwsbrief van de ‘Board of Innovation‘. Een boeiende website met veel interessante content, tools en bronnen. Deze week stond er een blog in de nieuwsbrief met 10 inspiratiebronnen rondom innovatie. Daar hou ik van!

Inspiratiebronnen - corporate-rebelsDe mannen van Corporate Rebels zijn momenteel bezig om hun Bucketlist af te werken. Op hun bucketlist staan bedrijven en personen die ze graag bezoeken om er achter te komen wat maakt dat zij betrokken en blije medewerkers hebben. Op hun website staat: “We dive into the world of employee happiness. We learn, realize, inspire and share what we learn with the goal to make work more fun.” En dat doen ze! Super om hun ervaringen en ontdekkingen via hun website en social media kanalen mee te mogen maken.

Google heeft re:Work de lucht in geblazen, een website die helemaal gaat over werk en hoe je impact kunt maken via je werk. Op hun website: “We’ve launched re:Work as a curated platform of tools and lessons from Google and our partners, designed to help you use data and science to make things better, no matter where you call work” Er staan leuke case studies en blogs op en een aantal ‘guides’, bijv. Empower your team, of, Identify what makes a great manager.

Twitter accounts

Ondanks dat Twitter wel steeds afneemt in populariteit is dat nog steeds een bron waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Zo zijn er echt een aantal leuke accounts om te volgen. Ze brengen je weer op nieuwe websites, op nieuwe ideeën of juist weer andere accounts. Je kunt uren ronddwalen in de hashtags en speciaal voor jou voorgestelde accounts.

@RotmanMgmtMag – Het twitter account van het magazine van Rotman School of Management in Toronoto. Tweeten over corporate innovatie.inspiratiebronnen-rotman

@IM_Innovation – Naar eigen zeggen: “Knowledge, inspiration and tools to stimulate innovation culture and capabilities in any organization.” inspiratiebronnen-im-innovation

@Els_oosthoek – Els is echt heel actief. Ze deelt van alles, (bijna) allemaal even boeiend. Onderwerpen: change, technologie, nieuws, innovatie, hr, noem maar op.inspiratiebronnen-els-oosthoek

Boeken

Het afgelopen jaar heb ik weer tientallen boeken aangeschaft, en ik kom er telkens maar niet aan toe om ze te lezen. Afgelopen tijd heb ik dat wel weer meer gedaan, dus ik heb wat boeken die ik kan aanraden.

Corporate Tribe – Daniëlle Braun & Jitske Kramer – Een mooi boek met dertig verhalen over organisatiecultuur, vanuit de bril van culturele antropologie. Daniëlle en Jitske leggen de verbindingen met andere etnische culturen en hebben daar prachtig beeldmateriaal bij gebruikt.

inspiratiebronnen-reinventingReinventing Organizations – Frederic Laloux – Ik zou haast zeggen; wie heeft ‘m nog niet gelezen. Een heel boeiend boek over organisaties in de moderne tijd. Laloux zet het in historisch perspectief en gebruikt mooie voorbeelden van moderne organisaties, die een aantal overeenkomstige kenmerken hebben. Een boek om in te blijven bladeren, als je even op zoekt bent naar inspiratie. Tip: kijk ook eens naar de bronvermeldingen.

Artikelen

De leeslijst. Wat een heerlijke manier om interessante websites en artikelen in te bewaren (net als Pocket trouwens, die exact hetzelfde werkt). Als je dan ergens aan het wachten bent, of je zit in de trein, dan open je je leeslijst en lees je je opgeslagen artikelen in offline modus. Ideaal! Zeker als je het druk hebt en niet altijd tijd hebt om alles wat je tegenkomt direct te lezen. Hier een greep uit de artikelen die ik afgelopen maand ben tegengekomen en (op een later moment) heb gelezen.

The Irresistible future of organizing – Margaret Weathely – Misschien dat ik hier nog wel een heel apart blog aan ga wijden. Je moet er eventjes voor gaan zitten, maar dit artikel over zelforganisatie uit 1996 (!!) slaat de spijker op z’n kop. Gewoon lezen!

50 mistakes corporate innovation programs make – Steve Glaveski – Deze LinkedIn post van Steve Glaveski is heel herkenbaar als je in de corporate innovatie context werkzaam bent.

Live Business – The rise of the digital workforce – Eigenlijk wilde ik dit artikel nog niet prijs geven. Ik ben namelijk zelf bezig met een artikel over employee engagement, en dit artikel is mijn grootste inspiratiebron. Wederom eentje waar je echt even voor moet gaan zitten.

Tsja, en naast websites, twitter accounts, boeken en artikelen zijn er nog een heleboel andere inspiratiebronnen. Filmpjes, reizen, tentoonstellingen, muziek, natuur, fotografie. Maar alles op z’n tijd. Sharing is Caring, dus ik ben ook heel benieuwd naar wat jouw inspiratiebronnen zijn!

 

Plaats om te Antwoorden

MENU