Even geduld...

VAN BUITEN NAAR BINNEN

De meeste organisaties zijn op dit moment zoekende. Ze zien van alles om zich heen gebeuren. Technologische ontwikkelingen, opkomende start-ups al dan niet in hun eigen markt en niet op de laatste plaats jong talent dat veranderende eisen stelt aan werkgevers. Dat kan best bedreigend overkomen. Zeker als je deze ontwikkelingen niet overziet.

Samen met Qidos heb ik een prachtig mooi bedrijf mogen helpen met het ‘van buiten naar binnen kijken’. Wat wil dat precies zeggen? We hebben gekeken naar de trends die zowel binnen als buiten hun branche speelden en hebben een voorzichtige vertaalslag gemaakt naar wat dit zou kunnen betekenen voor het bedrijf en haar Strategische Personeels Planning.

We hebben in een aantal sessies met een doorsnede van de organisatie deze trends opgehaald en vertaald. Dit hebben we gedaan door elkaar te inspireren met filmpjes, mooie visuals en met creatieve werkvormen. Dit was ontzettend leuk om te doen. De groep was heel open minded en eager op de wereld om hen heen. We hebben mooie voorbeelden met elkaar uitgewisseld en waanden ons soms een paar jaar verder in de tijd.

In dit project heb ik mijn talent ‘verbeelden’ in mogen zetten. Ik hou ervan om van buiten naar binnen te kijken en de vertaalslag te maken naar wat ontwikkelingen kunnen gaan betekenen voor bedrijven. Doordat veel organisaties vooral bezig zijn met de waan van de dag, kan een externe blik een enorme wake up call voor ze zijn. Via verschillende media hou ik in de gaten wat er allemaal gebeurt en leg ik linkjes die organisaties zelf niet zo snel zien. Vaak zijn ontwikkelingen in andere markten dan die van de organisatie zelf een hele mooie inspiratiebron.  Door met voorbeelden te werken en vertaalslagen te maken neem ik bedrijven mee in mijn visie en gedachtegang.

MENU