Even geduld...

Voorgevens voor 2014

Door Carlijn Tempelaars

dec 29 2013

Persoonlijk

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

2013 is bijna voorbij en, laten we wel wezen, geven is het nieuwe nemen. Dus tijd voor goede voorgevens in plaats van goede voornemens. Ik heb er een paar opgesteld voor mezelf.

Voorgeven 1. Positieve energie uitstralen naar mijn omgeving
Zoals ik mijn vorige blog ben geëindigd, mijn doel is om 2014 met een positieve blik in te stappen. Deze positiviteit wil ik doortrekken over het hele jaar. Met een positieve uitstraling en houding bereik je zoveel meer. Een lach op je gezicht, een rechte houding en een positieve benadering heeft vaak ook een positief effect op je omgeving. Wat je geeft krijg je ook vaak terug.

Voorgeven 2. Toegevoegde waarde brengen aan een bedrijf
Hopelijk krijg ik de kans om in het nieuwe jaar een mooie stage te lopen of werkervaring op te doen bij een bedrijf. Ondanks dat ik dit niet hoef te doen vanuit een studie wil ik heel graag toegevoegde waarde leveren aan een bedrijf waar ik in ben geïnteresseerd, in een branche waarin ik later zou willen werken. Als young professional sta je aan de start van je carrière en heb je nog een zeer onbevangen blik die van grote toegevoegde waarde kan zijn voor een bedrijf. Ik wil in het nieuwe jaar dan ook graag mijn kennis, ervaringen en verassende perspectieven delen met een bedrijf.

Voorgeven 3. Warmte geven aan de mensen om me heen
De snelheid waarmee tegenwoordig gecommuniceerd wordt en de verschillende manieren waarop dit mogelijk is maken veel relaties tegenwoordig vrij oppervlakkig. Sociale media zijn handige middelen om op de hoogte te blijven van elkaars ontwikkelingen maar om te weten hoe het echt met de ander gaat of om echt te laten blijken dat je met een goede vriend of vriendin meeleeft is het vaak te afstandelijk. Een bloemetje, een kaartje of een bezoek hoeft vaak ook niet veel moeite of tijd te kosten.

Voorgeven 4. Hulp aan mensen die het nodig hebben
De afgelopen jaren heb ik redelijk wat gereisd door Azië. Ik heb daardoor ook veel mensen gezien die in armoede leven. Ondanks het feit dat deze mensen soms heel gelukkig zijn weet ik dat er ook een grote groep is die je met een klein gebaar een handje kunt helpen. Zo heb ik afgelopen zomer met 16 bedrijfskunde studenten van de Erasmus Universiteit een septic tank en een watertappunt gerealiseerd in Thulibesi, Annapurna regio, Nepal. Een piepklein dorpje in het Annapurna gebergte, met bewoners die nauwelijks blanke mensen gezien in hun leven, hebben we enorm blij gemaakt hiermee. Een grote ervaring, en voor ons een kleine gunst. In eigen land zijn er uiteraard ook legio aan mogelijkheden. Zo is er de laatste tijd veel aandacht voor (eenzame) ouderen. Een keer een boodschapje doen, een wasje draaien of thee komen drinken, het is een kleine moeite. Op stap met gehandicapten, zieke kinderen of slechtzienden, er zijn genoeg groepen die wat hulp kunnen gebruiken. Mijn voorgeven is dan ook om in 2014 hier mijn steentje aan bij te dragen.

Voorgeven 5. Inspireren
Deze website is gemaakt om te inspireren. Uiteraard ook om opdrachtgevers te verleiden om met mij samen te werken, maar het doel is om anderen te inspireren. Het delen van inspiratie, het creëren van inspiratie en het uitdragen daarvan is waar ik ontzettend veel energie van krijg. Waarom? Omdat ik het ook weer terug krijg. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen en blijf je op de hoogte van innovaties, artikelen, muziek en interessante blogs.

Voorgeven 6. Rust aan mezelf
Tenslotte nog een voorgeven die puur alleen op mijzelf is gebaseerd maar dat je absoluut wel aan jezelf moet geven: rust. Soms moet je dingen laten zoals ze zijn en afwachten in plaats van direct handelen. Ik hoop dat ik mezelf wat meer rust kan geven in het nieuwe jaar. Dit zal mijzelf en daarbij ook mijn omgeving ten goede komen.

Deze voorgevens leveren uiteindelijk iets op voor jezelf. Maar het uitgangspunt is, met name bij de eerste vijf, de ander, en dat is exact wat ik hiermee wil laten zien.

Heb jij na het lezen van deze blog ook zin om goede voorgevens op te stellen?  Laat het me weten, want ik ben er erg benieuwd naar.

Reacties 1

  • Callista Roelofs 6 januari, 2014 at 09:40

    Jeetje Carlijn,

    Wat een gaaf idee die voorgevens!! Ik ben echt onder de indruk van wat je hier omschrijft. Ben benieuwd of je het ook weet om te zetten in concrete stappen. Ik wens je een bijzonder goed 2014 toe

    Beantwoorden

Plaats om te Antwoorden

MENU