Even geduld...

Tipje van de sluier van 2015

Door Carlijn Tempelaars

dec 17 2014

Ondernemen

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Het jaar is alweer bijna om. De feestdagen staan voor de deur en dat is voor mij weer een goed moment om kort terug te blikken maar zeker ook om vooruit te kijken naar komend jaar. Vlak voor de zomer heb ik een uitgebreide reflectie geschreven op mijn eerste maanden als zelfstandig ondernemer. Hier heb ik overigens erg leuke reacties op gekregen. In dit stuk wil ik in gaan op het laatste gedeelte van 2014 en alvast vooruit blikken naar wat er op de planning staat voor 2015.

In september ben ik met mijn master begonnen aan de VU. Met veel belangstelling heb ik innovatie-, strategie- en verandermanagement vakken gevolgd, en met succes. Druk was het wel, in de maanden september en oktober. Dit had mede te maken met het veranderevent van 2014: Maak Het Mee. Met veel plezier heb ik hier een bijdrage aan kunnen leveren.

In november heb ik de tijd genomen om kritisch te kijken naar de dingen die ik doe en ik heb ook een aantal keuzes gemaakt. Dit heeft geresulteerd in minder activiteiten met meer aandacht en focus. Ik hoop deze aandacht en focus door te kunnen zetten in 2015.

Kijkend naar het komende jaar staan er een paar leuke en spannende dingen te gebeuren.

 1. Thesis schrijven bij Strategiemakers
  Komende tijd ga ik me oriënteren op een interessant thesis onderwerp. ‘Iets’ in de richting van: innovatie, incubators, talent en corporates. Als je nog tips hebt…
 2. Live met Examenkraker
  In januari gaan we eindelijk live! Met Examenkraker gaan we online examentraining/coaching aanbieden voor eindexamenkandidaten. Dit initiatief heb ik samen met Leon Meijs uitgewerkt en we kunnen niet wachten totdat de eerste aanmeldingen gaan binnenstromen. Houd onze website in de gaten.
 3. Mijn eerste co-boek komt uit
  In het najaar van 2014 heb ik een hoofdstuk geschreven voor een boek dat gaat over hoe generatie Y om gaat met werk. Een erg interessant onderwerp waar ik in een blog-vorm heb geschreven over hoe je je eigen ideale baan kunt creëren.
 4. Ik kom op de arbeidsmarkt
  In juli lever ik mijn scriptie in en dan hoop ik deze zomer af te studeren. En dan?

Ik heb nog geen idee…

En dat is ook de reden waarom ik mijn zoektocht voort ga zetten de komende maanden. Zowel met mijn collega’s bij Strategiemakers, Leaders Online, Examenkraker, ZiPconomy, Qidos, Century of Talent, de Ooa, als met nieuwe contacten. Want net als in 2014 hoop ik weer in verbinding te komen met een hoop nieuwe mensen om te zien op welke manier we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Een toost: op een inspiratievol 2015!

 

Reacties 2

 • Jeroen Rietveld 26 januari, 2015 at 18:25

  Mooie plannen Carlijn! Ik wens je veel geluk en succes! Groet, Jeroen

  Beantwoorden
  • Carlijn Tempelaars 26 januari, 2015 at 21:04

   Dankje Jeroen! Leuk dat je m’n blog weer hebt gelezen. Jij ook veel succes in het nieuwe jaar!

   Beantwoorden

Plaats om te Antwoorden

MENU