Even geduld...

“2013, gelukkig bijna voorbij”

Door Carlijn Tempelaars

dec 19 2013

Persoonlijk

DEEL DIT VIA:
Facebook

Twitter

Pinterest

Mijn eerste blog. Spannend, mijn verhaal van 2013. Tijdens mijn 23/24e levensjaar is het mij (pas?al?) overkomen: 2013 was niet mijn jaar. Waar het fout ging? Ik riep het al op 31 december 2012.

Soms lijkt je onderbuikgevoel te kloppen. Zo’n naar voor gevoel dat je jezelf een kant op beweegt of keuzes maakt waar je later spijt van zult krijgen. De vinger kun je er niet precies op leggen. En als je er achteraf op terugkijkt zat die vinger wel erg in de buurt maar was je zelf nog niet in staat om het hardop tegen jezelf te zeggen.

Ik ben het afgelopen jaar in de Graduate Management Admissions Test (GMAT) gedoken, een blog op zichzelf waard. Kort gezegd is het een zeer brede Amerikaanse IQ test met eigen regels en tijdslimieten. Het vergt zeer veel zelfdiscipline en het is belangrijk dat je je zenuwen onder controle kunt houden. Ik heb de test driemaal afgelegd en tot drie keer toe niet de vereiste score gehaald. Ik had deze score nodig om toegelaten te worden tot mijn master. Het was dus echt heel belangrijk. De teleurstelling was dan ook enorm toen ik halverwege oktober besloot om er een punt achter te zetten. Zoveel energie had ik erin gestoken, zo vaak had ik de gewenste score voorbij zien komen tijdens oefentesten en nog nooit ben ik zo zenuwachtig geweest voor een examen. Het toegeven is moeilijk. Ik weet dat ik die score kan halen, maar op het moment dat je niet meer kunt overzien wat je moet verbeteren om het wel te halen, ben ik van mening dat je er mee moet stoppen.

De druk van die test heb ik 24/7 gevoeld, net als mijn medestudenten die zich hier enorm in zullen herkennen. Ondertussen heb ik de pre-master vakken op m’n gemak gehaald en ben ik bezig geweest om te zien hoe ik me verder kan ontwikkelen. In feite ben ik daar altijd al mee bezig geweest. Zoeken naar de uitdaging, de grenzen van mijn kunnen verbreden en bovenal me laten inspireren door andere mensen. Helaas ben ik ook in die zoektocht tegen een aantal muren opgelopen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook te maken heeft met de lastige arbeidsmarkt. Maar goed, als je hebt bepaald 2013 niet jouw jaar wordt, dan wordt dat het ook niet.

Ik las vandaag een quote:  wat je denkt straal je uit en wat uitstraalt trek je aan. Ik heb daarom besloten dat in 2014 het tij gaat keren. De eerste stappen heb ik al gezet, waardoor ik aankomende 31 december met volle overtuiging het glas kan heffen: 2014, mijn inspiratiejaar!

Reacties 1

  • Jeroen Rietveld 28 december, 2013 at 20:57

    Mooie eerste blog Carlijn! Fijn om te lezen dat 2014 jouw jaar wordt! Laat deze gedachte niet meer los, dan komt het goed!

    Beantwoorden

Plaats om te Antwoorden

MENU